Burse - Fonduri mutuale

Oferta de vânzare a 25% din acţiunile Grupului care deţine KFC şi Pizza Hut s-a închis la un preţ de 29 de lei pe acţiune. Compania se va lista pe Bursă miercuri, 8 noiembrie

Oferta de vânzare a 25% din acţiunile Grupului care...

Autor: Cristina Bellu

03.11.2017, 08:47 1395

Sphera Group, deţinătorul francizelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, a anunţat joi noapte rezultatele ofertei de vânzare a 25% din acţiuni.

Preţul de vânzare a celor 9,8 milioane de acţiuni a fost de 29 de lei pe acţiune, la mijlocul intervalului de preţ de vânzare. Doi dintre acţionarii grupului, Lucian Vlad şi Nicolae Badea au oferit spre vânzare o parte din acţiunile deţinute.

Preţul de 29 lei pentru o acţiune este valabil atât pentru investitorii de retail cât şi pentru cei instituţionali.

Tranşa investitorilor de retail nu a fost subscrisă in totaliate astfel că restul de acţiuni a mers către tranşa investitorilor instituţionali.

Prin vânzarea celor 9,8 milioane de acţiuni, cei doi acţionari au strâns 284,2 mil. lei.

Oferta de vânzare, care a durat numai o săptămână, a fost intermediată de brokerii Wood&Company , Raiffeisen Bank, şi Alpha Finance, iar celebra bancă Rothschild a fost consultantul financiar al Grupului Sphera.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO