Burse - Fonduri mutuale

Oferta Electrica a atras în prima zi 4.500 de mici investitori

Oferta Electrica a atras în prima zi 4.500 de mici...

Autor: Adrian Cojocar, Sorin Pâslaru

17.06.2014, 00:07 2406
Circa 4.500 de investitori s-au grăbit să subscrie în prima zi de derulare a ofertei publice de vânzare a monopolului de stat Electrica în vederea listării pe bursă şi au plasat în total ordine în valoare de circa 26 mil. euro. Spre comparaţie, la oferta Romgaz din toamna anului trecut au participat în total circa 11.000 de investitori.

„Se pare că investitorii sunt mai încântaţi de discountul din oferta Electrica decât de garantarea acţiunilor. Sub­scrierile au mers destul de bine, dar nu a fost o surpriză. Dacă se continuă în acelaşi ritm, cred că mâine subscrierile se vor apropia de limita celor 10 milioane de acţiuni garantate“, spune Marcel Murgoci, directorul de operaţiuni al firmei de brokeraj Estinvest.

Micii investitori au epuizat 40% din tranşa care le garantează subscrierile în cadrul ofertei şi au suprasubscris cu 50% segmentul din tranşa investitorilor mici de retail care le dă dreptul la o reducere (discount) de 5% aplicată la preţul final al ofertei, cuprins între 11 lei/acţiune şi 13,5 lei/acţiune. La aceste preţuri oferta Electrica este evaluată între  443 mil. euro şi 543 mil. euro.

Electrica este liderul pieţei de distribuţie şi furnizare din România, iar prin această ofertă statul renunţă la o participaţie de 51% din companie.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- valoarea Electrica luând în calcul media indi­ca­torului EV/EBITDA al companiilor simi­lare din regiune; valorea Electrica înainte de IPO 

- opinia Adrianei Marin, şefa de­par­ta­mentului de clienţi cor­porate al firmei de inter­mediere Broker Cluj, despre  evaluarea companiei, marjele de profit şi investiţii 

- estimările Trade­ville privind veniturile Electrica 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro