Burse - Fonduri mutuale

Ofertă surpriză: Bursa din New York vrea să cumpere eBay pentru 30 miliarde dolari

Ofertă surpriză: Bursa din New York vrea să cumpere...

Autor: Alex Ciutacu

05.02.2020, 00:44 1510

International Exchange, compania-mamă a New York Stock Exchange, s-a lansat într-o etapă preliminară de negocieri pentru a prelua gigantul eBay, într-o mutare prin care vrea să îşi extindă portofoliul, potrivit unor surse FT.

Al doilea cel mai mare operator bursier din lume a mai încercat să iniţieze această tranzacţie, dar nu a lansat niciodată o ofertă oficială pentru a cumpăra compania. La acest moment nu ştie dacă tranzacţia va fi semnată, dar aceasta s-ar ridica la cel puţin 30 miliarde dolari – actuala valoare bursieră a eBay.

Gigantul eBay şi-a evaluat opţiunile strategice în ultimele luni pentru a identifica punctele forte pe care poate miza în cursa cu liderul pieţei de ecommerce, Amazon, şi cu cel mai mare lanţ american de retail, Walmart.

La finalul anului trecut eBay a încheiat o tranzacţie de 4 miliarde dolari prin care a vândut platforma StubHub, o subsidiară care are ca obiect de activitate vânzarea de bilete online pentru diferite evenimente. StubHub a fost cumpărată de reseller-ul Viagogo.

eBay a închis şedinţa de tranzacţionare de marţi cu o creştere de 8,8% pe Nasdaq, în contextul în care investitorii au reacţionat la prima relatare a potenţialei tranzacţii, realizată de Wall Street Journal înainte de închiderea bursei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO