Burse - Fonduri mutuale

Oferta Transelectrica a fost subscrisă în proporţie de 5,3%

Oferta Transelectrica a fost subscrisă în proporţie de 5,3%

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Adrian Ionut Cojocar

19.03.2012, 18:47 702

Investitorii au subscris după patru zile 5,26% din acţiunile puse în vân­zare în cadrul ofertei derulate de stat la Transelectrica Bu­cureşti (TEL).

Rata de participare a fost mai mare pe tranşa investitorilor mici, care au subscris 8,66% din acţiunile destinate acestora, în timp ce tranşa destinată investitorilor mari a fost subscrisă în proporţie de 4,88%.

Cele mai mari subscrieri sunt aşteptate însă în ultimele două zile din ofertă, investitorii aşteptând să vadă interesul investitorilor faţă de ofertă, discountul de preţ din ultimele zile ale ofertei faţă de cel din piaţă precum şi condiţiile generale de pe pieţele bursiere.

Investitorii mai au timp până pe săptămâna viitoare, pe 27 martie să subscrie în cadrul ofertei Transelectrica prin care statul a scos la vânzare un pachet de 15% din acţiuni.

Preţul minim din ofertă este de 14,9 lei/unitate, iar titlurile Transelectrica s-au tranzacţionat ultima dată pe bursă la un preţ de 16,5 lei/unitate.

Bursa a pus în premieră la dispoziţia celor interesaţi să participe la oferta publică Transelectrica Bucureşti (TEL) o adresă la care pot să vadă în timp real gradul de participare a investitorilor la ofertă pe tranşa mică cât şi pe tranşa mare.

Nivelul subscrierilor din ofertă şi preţurile la care au fost plasate ordine de subscriere pot fi consultate AICI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO