Oferta Transelectrica

Sima, un gambler care a pescuit clienţi bogaţi

15.10.2012, 00:06 1270

Cristian Sima, 51 de ani, nu era un broker în adevăratul sens al cuvântului. El era mai curând un speculator, iar în ultima perioadă, un manager de investiţii, spun oamenii din piaţa de capital care îl cunosc de mai mult timp. El nu a avut niciodată o imagine prea bună printre "insiderii" de pe piaţă, dar a reuşit să-şi creeze imaginea de expert prin apariţiile în talk-show-uri televizate în care comenta pe diferite teme financiare.

"Îl cunosc pe Cristian Sima din 2003 şi el şi-a asumat riscuri foarte mari dintotdeauna. Era un gambler. Făcea des lucrul acesta, adică putea să-şi dubleze sau chiar să-şi tripleze banii într-o zi şi apoi să piardă aproape tot. Niciodată nu am înţeles cum nişte oameni chibzuiţi i-au încredinţat sume mari de bani", spune Victor Safta, director general al Noble Securities România, firmă care oferă servicii de intermediere pe piaţa Forex.

El a falimentat de două ori. Prima dată a pierdut un milion de dolari, a doua oară - 2,8 milioane de euro, însă a reuşit să-şi revină tot prin investiţii.

Sima a reuşit să pătrundă în sferele în care se învârt oamenii bogaţi construind prietenii cu persoane cunoscute, precum Alexandrina Gătej, fosta şefă a Unilever şi fost consilier prezidenţial, sau cântăreţul Tudor Chirilă. După fuga sa din ţară, Sima a vorbit despre relaţiile sale cu Viorel Hrebenciuc, cu fostul ministru al justiţiei Cătălin Predoiu, cu Daniel Dăianu şi cu Irina Schrotter. El nu a precizat însă care sunt clienţii de care se teme.

Gigi Becali a declarat că Sima ar fi pierdut banii unui "mafiot italian" şi că de asta ar fi fugit. El a mai spus că Sima a încercat să-l convingă şi pe el să-i dea bani spre administrare şi că fostul ministru de finanţe Sebastian Vlădescu i l-ar fi recomandat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO