Oferta Transelectrica

Subscrierile au ajuns la 77%. Tranşa micilor investitori e deja suprasubscrisă

Autor: Andrei Chirileasa

27.03.2012, 13:18 1854

Subscrierile din oferta Transelectrica (TEL) au depăşit 77,6% cu patru ore înainte de închiderea ofertei, fiind depăşit nivelul minim de 70% necesar pentru închiderea cu succes a ofertei.

Pe tranşa investitorilor mici, subscrierile au ajuns deja la 125% din numărul total de acţiuni oferite pe această tranşă, iar preţul la care oferta este subscrisă în întregime este de 15 lei, peste preţul minim din ofertă, de 14,9 lei. Dacă gradul de subscriere continuă să crească, asta ar putea împinge în sus preţul de pe această tranşă.

​"Interesul investitorilor mici ne-a depăşit aşteptările şi ne bucurăm că aceştia sunt mai activi şi interesaţi de companii româneşti cu potenţial de dezvoltare. Se dovedeşte că alegerea unui mecanism flexibil a fost una bună, şi a permis, într-adevăr, unei game largi de investitori să subscrie", a declarat Dan Weiler, director executiv corporate finance & investment banking în cadrul BCR, liderul concorţiului de intermediere.

Pe tranşa investitorilor mari, gradul de subscriere era la ora 13:00 de 72%, dar în următoarele ore sunt aşteptate noi ordine mari, care să ridice gradul de subscriere peste 100%, potrivit informaţiilor care circulă în piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO