Burse - Fonduri mutuale

Oil Terminal acuză fondul de investiţii Broadhurst de „abuz de minoritate” şi cere 1,3 mil. lei daune

Oil Terminal acuză fondul de investiţii Broadhurst de...

Autor: Liviu Popescu

12.04.2018, 20:14 333

Oil Terminal (OIL), cel mai mare terminal pentru import şi export de ţiţei, se judecă cu fondul de investiţii Broadhurst Investments cu sediul în Cipru, acţionar cu 7% la companie, pentru încetarea „abuzului de minoritate”, se arată într-un document la bursă.

„Plata sumei de 1.294.903 lei, cu titlu de daune materiale (sumă stabilită de expert extrajudiciar, reprezentând cuantumul dividendelor datorate şi neplătite acţionarului majoritar pentru perioada în care nu s-a putut efectua majorarea capitalului social)”, potrivit companiei de 99 mil. lei. Următorul termen de judecată este fixat pe 10 mai 2018. Oil Terminal este o companie de stat controlată în proporţie de 59,6% de Ministerul Energiei.

În vara anului 2016, fondul de investiţii Broadhurst Investments chema acţionarii Oil Terminal pentru a aproba pornirea acţiunii în răspundere împotriva directorului general şi al administratorului pentru prejudicirea companiei. Broadhurst susţine că directorul general al Oil Terminal, Viorel Ciutureanu, a manipulat piaţa de capital pe care sunt tranzacţionate acţiunile companiei, prin falsificarea situaţiilor financiare preliminare aferente anului 2015. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO