Burse - Fonduri mutuale

Oil Terminal reia plata dividendelor după doi ani de pauză

Oil Terminal reia plata dividendelor după doi ani de pauză

Autor: Roxana Pricop

01.06.2015, 00:02 443
Conducerea operatorului portuar Oil Terminal (sim­bol bursier OIL), controlat de statul român în proporţie de 60%, a propus distribuţia unui dividend brut de 0,00044967 lei/titlu din profit făcut de companie anul trecut. Suma totală a dividendelor se ridică la o valoare brută de 261.000 de lei, reprezentând 53% din rezultatul net înre­gistrat de companie anul trecut.

Raportat la ultimul preţ din piaţă al acţiunii, de 0,0873 lei, dividendul propus ar aduce acţionarilor un ran­da­ment de 0,5%. OIL Terminal nu a mai distribuit divi­den­de din anul 2013, an ce a fost încheiat cu profit zero. Pro­pu­ne­rea de dividend va fi aprobată de acţionari în AGA din 8 iulie. De asemenea, conducerea companiei a anunţat nu­mirea lui Daniel-Marius Crişan în funcţia de preşedinte al Con­siliului de Administraţie. El a fost ales în funcţia de ad­ministrator în cadrul AGA din 14 mai.

Compania a reuşit să-şi aleagă un nou consiliu de administraţie, după două încercări eşuate anul acesta şi un conflict între acţionari.

Acţiunile OIL au închis şedinţa de tranzacţionare de vineri în scădere cu 0,8% până la o cotaţie de 0,0873 lei. Compania are o capitalizare de 50,8 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO