Burse - Fonduri mutuale

Olandezii de la MEI au luat 5,5% din Prebet Aiud

11.09.2008, 20:06 30

Fondul de investitii MEI Roemenie En Bulgarije NV a fost raportat ieri cu o participatie de 5,47% din actiunile producatorului de materiale de constructii Prebet Aiud (PREB).
Luni, actiunile companiei au facut obiectul unor tranzactii mai importante, prin care s-au transferat circa 250.000 de titluri, la un pret mediu de 1,79 lei/actiune.
Profitul Prebet s-a dublat in primele sase luni din acest an, ajungand la 2,5 mil. lei (0,68 mil. euro), pe fondul unei cifre de afaceri in crestere cu 65%, de 15,8 mil. lei (4,3 mil. euro).
In ultimele luni, fondurile administrate de grupul olandez Middle Europe Investment (MEI) au continuat sa cumpere actiuni in cele mai multe dintre companiile de pe Bursa la care detineau deja participatii.
Astfel, fondul inchis Middle Europe Oportunity Fund II si fondul deschis MEI Roemenie en Bulgarije au cumparat aproape zilnic actiuni ale dezvoltatorului imobiliar Imotrust Arad (ARCV), respectiv ale constructorului de magistrale Condmag Brasov (COMI).
Achizitiile din ultima perioada ale fondurilor au mai vizat si actiunile producatorului de materiale de constructii Cemacon Zalau (CEON) si ale companiei de servicii pentru petrol si gaze Prospectiuni Bucuresti (PRSN).
Olandezii de la MEI au fost in ultimele luni printre cei mai activi de pe Bursa in ceea ce priveste cumpararile, incercand sa profite de scaderile puternice ale celor mai multe dintre actiunile de pe Bursa.
Fondul MEI, ale caror investitii pe Bursa din Romania se cifrau la sfarsitul lunii iulie la 38,3 mil. euro, si-a lichidat in luna iulie participatia la Comvex Constanta (CMVX), pe fondul unui avans important al acestor titluri.
Indicele BET-XT, al celor mai lichide titluri de la Bursa, a pierdut in acest an peste 50% din valoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO