Burse - Fonduri mutuale

Oltchim închide etapa de depunere a ofertelor neangajante pentru vânzarea activelor societăţii

Oltchim închide etapa de depunere a ofertelor...

Autor: Anca Olteanu

27.01.2017, 17:49 863

„Această etapă, constând în depunerea de oferte neangajante de către părţile interesate, s-a finalizat prin primirea de către Oltchim a unui număr de astfel de oferte din partea investitorilor interesaţi, inclusiv din partea unor operatori industriali, precum şi a unor investitori financiari. Patru dintre ofertele primite acoperă pachetele operaţionale care includ activităţi de fabricare de produse chimice, celelalte axându-se pe activele incluse în celelalte pachete de active”, se precizează într-un comunicat al Oltchim.

Procesul de selecţie va continua cu următoarea etapă, în cadrul căreia ofertanţii selectaţi vor fi invitaţi să efectueze un proces de due diligence care presupune investigarea şi analiza ce se realizează înaintea desfăşurării unei achiziţii care are ca obiectiv determinarea valorii amplasamentului, transmite compania.

Potrivit comunicatului companiei, procesul de selecţie şi ofertele care urmează a fi primite în cadrul acestuia rămân supuse aprobării creditorilor în cadrul procedurii de insolvenţă privitoare la Societate.

Ministerul Economiei anunţă că parcursul procedural în procesul competitiv al vânzarii de active a combinatului se afla într-un punct foarte avansat în momentul preluării mandatului.

„În acest moment, avem expectanţă pentru un deznodământ pozitiv în cazul insolvenţei Oltchim, având în vedere finalizarea cu succes a primei faze a procedurii de vânzare de active, marcată de depunerea de oferte neangajante, atât de către investitori care şi-au manifestat deja interesul, cât şi de alţii, mai noi, interesaţi de preluarea activelor. Suntem conştienţi de faptul că pentru succesul demersurilor procesului de vânzare de active, în beneficiul statului şi companiei, există un grad firesc de confidenţialitate în desfăşurarea activităţilor”, transmite ministerul Economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO