Burse - Fonduri mutuale

Oltchim şi Carpatica au „turat“ cu viteză maximă

Oltchim şi Carpatica au „turat“ cu viteză maximă

Autor: Roxana Pricop

06.10.2015, 00:04 1011
Titlurile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) şi cele ale Băncii Comerciale Carpatica (BCC) au urcat în şedinţa de ieri cu aproape 15%, limita maximă de variaţie, pe rulaje reduse.

Acţiunile combinatului vâlcean, revenit la tranzacţionare pe 30 septem­brie după aproape trei ani de suspendare, sunt la a patra şedinţă con­secutivă  de creş­tere cu 15%. Astfel acţiunile OLT au urcat de la o cotaţie de 0,35 lei până la o cotaţie de 0,53 lei în şedinţa de ieri. Investitorii au tran­zac­ţionat ieri acţiuni Oltchim în valoare de 23.000 de lei, rulaj redus luând în calcul faptul că combinatul are o capitalizare bursieră de 159 milioane de lei.

În cazul titlurilor Carpatica, avansul acţiunilor a avut loc după ce banca a fost suspendată de la tranzacţionare timp de o lună, interval în care a fost operată reducerea capitalului social cu 200 mi­lioane de lei. Acţiunile BCC s-au tranzacţionat ieri la o cotaţie de 0,148 lei/unitate. Rulajul cu acţiunile BCC au fost ieri de 351.633 de lei. Banca are o capitalizare bursieră de 142 milioane de lei.

Vineri, 9 octombrie, are loc adunare generală extraordinară în care acţionarii Carpatica trebuie să aprobe modificarea termenilor şi condiţiilor majorării de capital în valoare de 110 milioane de lei pentru a permite ca acţiunile rămase nesubscrise să poată fi cum­pă­rate de fondul ame­rican de pri­vate equity J.C. Flowers.

Pe 8 sep­tem­brie, conducerea băncii a anunţat că un grup de acţio­nari din care fac parte omul de afaceri Ilie Carabulea, Dana Cojocaru, Nicolae Lupu, Corneliu Tănase şi societatea comercială Atlassib au încheiat un acord cu fondul de private equity JCF III Europe Holdings, vehicul investiţional al J.C. Flowers, în sco­pul vânzării unei participaţii in­di­rec­te de 25% din capital social al băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO