Burse - Fonduri mutuale

Oltchim şi Transilvania Construcţii, acţiunile cu cele mai mari aprecieri în ultimele şase luni. Nicio companie din BET în top 10

Oltchim şi Transilvania Construcţii, acţiunile cu cele...

Autor: Dan Grigore Ivan

30.08.2018, 00:07 760

În ultimele şase luni, bursa românească, prin indicele BET, a pornit din jurul nivelului de 8.400 puncte urmând să atingă după două luni pragul de 9.000 puncte - nemaiîncercat de un deceniu, şi-apoi să cadă brusc sub 8.000 puncte, ca de curând să ajungă în jurul nivelului de acum şase luni.

Însă în toată această perioadă, pe bursa românească au apă­rut aprecieri chiar şi de 40%, ca în cazul Oltchim Râm­nicu Vâlcea (OLT) sau Transilvania Construcţii (COTR).

Din cele peste 80 de companii listate pe segmentul principal de la Bucureşti, cele mai mari zece aprecieri au fost în intervalul 12% - 41%.

Valoarea de piaţă a Oltchim a ajuns după această apreciere în jurul nivelului de 114 milioane lei (25 milioane euro), după ce s-au realizat tranzacţii de 1,69 milioane lei.

Transilvania Construcţii a ajuns la o capitalizare bursieră de 35,98 milioane lei (7,85 milioane euro), după un avans de 40,63% în şase luni, în contextul unor tranzacţii de 0,310 milioane lei.

Armătura a ocupat locul al treilea în topul celor mai mari aprecieri consemnate la Bucureşti în ultimele şase luni.

Dintre cele zece companii din topul celor mai mari aprecieri, cu cele mai mari rulaje în ultimele şase luni figurează Carbochim, Romcarbon, Altur şi Remedia Deva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO