Burse - Fonduri mutuale

"Oltchim-ul" lui Ştefan Vuza a făcut profit de 8,4 mil. lei în primele nouă luni

"Oltchim-ul" lui Ştefan Vuza a făcut profit de 8,4 mil. lei în primele nouă luni

Autor: Adrian Cojocar

12.11.2012, 18:28 841

Combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti (CHOB), controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi-a majorat profitul în primele trei trimestre din acest an cu 11,7%, la 8,4 mil. lei (1,9 mil. euro). Avansul câştigului a fost susţinut de majorarea afacerilor în aceeaşi perioadă cu 5,5%, la 142,3 mil. lei (32,1 mil. euro).

Ştefan Vuza spunea recent despre Chimcomplex că a fost construit înainte de 89' "după chipul şi asemănarea" Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), acesta fiind unul dintre motivele pentru care a participat la licitaţia de vânzare a companiei din luna septembrie a acestui an. În final licitaţia s-a soldat cu un eşec.

În timp ce Chimcomplex şi-a majorat profitul şi afacerile, sub controlul statului, Oltchim a raportat în primele nouă luni din acest an pierderi record, care s-au cifrat la 308,5 mil. lei (circa 70 mil. euro) şi o scădere puternică a vânzărilor.

Combinatul deţinut de Vuza, care este unul dintre concurenţii Oltchim pe segmentul de sodă caustică, a beneficiat de o creştere a vânzărilor pe piaţa internă de 77% în primele nouă luni ale anului, acestea ajungând la 52 mil. lei, în timp ce exporturile s-au diminuat cu 16% şi s-au cifrat la 87,4 mil. lei.

Compania are circa 660 de salariaţi şi o capitalizare de piaţă de 11,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO