Burse - Fonduri mutuale

Oltchim va reveni la tranzacţionare după doi ani

Oltchim va reveni la tranzacţionare după doi ani

Autor: Radu Bostan

25.05.2015, 00:04 747
Acţiunile combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflat în insolvenţă, ar putea reveni în scurt timp libere la tranzacţionare, după o suspendare care durează de mai bine de doi ani.

Deşi compania, care are datorii de peste 3 miliarde de lei, mai are un drum lung până va deveni din nou solvabilă, legea nu impune menţinerea suspendării de la tranzacţionare pe durata întreg procesului de restructurare a firmei. Acţiunile pot reveni pe bursă în momentul în care instanţa confirmă planul de reorganizare.

În cazul Oltchim, acest lucru s-a întâmplat pe 22 aprilie 2015, dar Tribunalul Vâlcea nu a publicat încă hotărârea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, moment de la care ar putea să curgă termenul de recurs împotriva deciziei.

„Reluarea tranzacţionării acţiunilor Oltchim va interveni după rămânerea definitivă a hotărârii de confirmare a Pla­nu­lui de reorganizare, ce va fi transmisă către ASF şi BVB“, au arătat administratorii Oltchim într-un răspuns către ZF datat 21 mai. Pe bursă există companii insolvente ale căror titluri pot fi cumpărate şi vândute, precum Uztel Plo­ieşti (UZT) şi Industria Sârmei Câmpia Turzii (INSI), deşi aceasta din urmă este din nou suspendată, în vederea unei fuziuni.

Titlurile OLT au fost blocate la valoarea de 0,307 lei/titlu pe 30 ianuarie 2013, când Tribunalul Vâlcea a informat bursa că a deschis procedura de insolvenţă a combinatului. Capitalizarea bursieră a companiei a rămas astfel îngheţată la 105,3 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO