Burse - Fonduri mutuale

OMRO, una dintre primele instituţii de microcreditare din România, va derula la bursă o emisiune de obligaţiuni corporative de 7 milioane de lei, cu o dobândă anuală de 9,5% şi o maturitate de cinci ani

OMRO, una dintre primele instituţii de microcreditare...

Autor: Eduard Ivanovici

07.12.2021, 18:48 442

OMRO, una dintre primele instituţii de microcreditare din România, cunoscută anterior drept Opportunity Microcredit România, a anunţat marţi la Bursa de Valori Bucureşti că va derula o emisiune de obligaţiuni corporative în valoare de 7 milioane de lei, cu o dobândă fixă anuală de 9,5% şi o maturitate de cinci ani.

„Valoarea emisiunii poate fi suplimentată până la 10 milioane lei, iar pragul de succes a fost stabilit la 5 milioane lei. Obligaţiunile nu pot fi răscumpărate anticipat, emisiunea fiind eligibilă pentru a se încadra în categoria capitalurilor proprii suplimentare de nivelul 2 (Tier 2) conform reglementărilor Băncii Naţionale a României privind instituţiile financiare nebancare”, conform unui document al companiei.

Preţul de subscriere în ofertă este stabilit la 99,5% din valoarea nominală de 100 de lei a obligaţiunii, iar perioada de subscriere va fi între 8 decembrie 2021 şi 31 ianuarie 2022, existând posibilitatea închiderii anticipate. Oferta va fi intermediată de societatea de brokeraj Goldring şi se va derula prin sistemul BVB.

„Potrivit prevederilor Legii 93/2009 privind instituţiile financiare nebancare şi în accepţiunea Anexei nr. 2 a Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare, oferta este adresată exclusiv investitorilor profesionali.”

Conform hotărârii AGEA, obligaţiunile vor fi admise la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare administrat de BVB.

OMRO este o instituţie financiară nebancară prezentă pe piaţă încă din 1993.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO