Burse - Fonduri mutuale

Omul care avea grijă de criptomonede în valoare de 180 milioane dolari a murit ”subit” în India

Omul care avea grijă de criptomonede în valoare de 180...

Autor: Alex Ciutacu

05.02.2019, 11:52 654

Cel mai mare exchange de criptomonede din Canada nu mai are acces la milioane de dolari în monedă digitală după ce fondatorul a murit subit, potrivit BBC.

Quadriga a aplicat pentru protecţie în faţa creditorilor şi estimează că nu va mai putea accesa circa 180 milioane dolari sub formă de monede digitale.

Exchange-ul Quadriga nu a reuşit să îşi acceseze rezervele de criptomonede de când Gerald Cotten, fondatorul platformei, a murit în luna decembrie.

Cotten, care avea 30 de ani, era singurul ce deţinea cheile necesare pentru a accesa fondurile şi monedele.

În faţa Curţii Supreme din Noua Scoţie, văduva Jennifer Robertson a declarat că laptopul utilizat de Cotten pentru a gestiona businessul este criptat, iar ea nu ştie parola sau cheia de acces.

„În ciuda căutărilor repetate, nu am reuşit să găsesc codurile scrise nicăieri”, spune Jennifer Robertson.

Potrivit presei internaţionale, fondatorul a murit din cauza unor complicaţii generate de maladia Crohn în timp ce călătorea în India, însă acesta nu a fost văzut, iar moartea acestuia nu a fost confirmată decât de o clinică din India.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO