Burse - Fonduri mutuale

Omul de afaceri Cătălin Chelu, dat în urmărire naţională

Omul de afaceri Cătălin Chelu, dat în urmărire...

Autor: Otilia Ciocan

11.09.2014, 17:08 167

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, mandatul a fost emis, la începutul săptămânii, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

În cazul în care oamenii legii vor avea indicii conform cărora Cătălin Chelu se află în străinătate, pe numele său va fi emis un mandat internaţional de urmărire.

Omul de afaceri Cătălin Chelu a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani de închisoare în dosarul "Mită la MAI", pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul de Interne Dan Valentin Fătuloiu.

Chelu a fost acuzat că, din august şi până în 12 noiembrie 2010, i-a promis chestorului şef Dan Valentin Fătuloiu suma de un milion de euro. În schimbul banilor, Fătuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, a fost denunţător în acest dosar - trebuia ca, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să "îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin şi persoanele apropiate acestuia".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO