Burse - Fonduri mutuale

Omul de afaceri Frank Timiş vrea să-şi listeze o companie pe Wall Street

Omul de afaceri Frank Timiş vrea să-şi listeze o...

Autor: Liviu Popescu

28.07.2022, 00:05 452

Omul de afaceri Frank Timiş, cel care a iniţiat proiectul minier Roşia Montană şi are dublă cetăţenie, atât română cât şi australină, în urmă cu zece ani fiind chiar cel mai bogat român, pregăteşte listarea pe Wall Street, cea mai puternică Bursă la nivel mondial, a unei companii din agribusiness la care are o deţinere de 80% şi care are activitate în Senegal şi Niger.

Astfel, potrivit unor documente consultate de ZF de la „ASF-ul“ din SUA, respectiv Securities and Exchange Commision – Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare, Timiş intenţionează să listeze African Agriculture pe Wall Street sub simbolul AAGR, finanţarea urmând să meargă la achiziţia a 10.000 de hectare de teren în Africa pentru plantaţiile companiei.

În document încă nu se menţionează care este valoarea ofertei, ce acţiuni vor fi vândute şi de către cine şi nici brokerii acestei operaţiuni, fiind menţionate însă casele de avocatură care vor asista compania: Morrison Cohen LLP şi Lucosky Brookman LLP din New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO