Burse - Fonduri mutuale

Omul de afaceri Ştefan Vuza a cumpărat prin Iasitex Iaşi 10% din Contactoare Buzău, pachetul de 1,7 mil. lei fiind vândut de SIF Oltenia

Ştefan Vuza

Ştefan Vuza

Autor: Tibi Oprea

31.10.2019, 00:00 217

Producătorul de textile Iasitex Iaşi (simbol bursier - IASX), controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, a achiziţionat pachetul de 10% din Contactoare Buzău (CONQ) scos la vânzare la Bursă săptămâna trecută de SIF Oltenia (SIF5). În urma acestei tranzacţii de 1,7 mil. lei, Ştefan Vuza ajunge la o deţinere indirectă de 90,6% din Contactoare Buzău, în contextul în care acţionarul majoritar al companiei din Buzău este Serviciile Comerciale Române, companie controlată tot de Vuza, care are un pachet de 80,6%.

Astfel, potrivit unor rapoarte la bursă, pachetul de 290.730 de acţiuni a fost vândut pe 25 octombrie pentru suma de 1,7 mil. lei, respectiv un preţ de 6 lei pe acţiune, cu 20% mai mare faţă de cel din şedinţa precedentă. Intermediarul tranzacţiei a fost brokerul Estinvest. Anterior, pe 4 octombrie, Iasitex Iaşi a cumpărat un pachet de 389.584 de acţiuni Caromet Caransebeş (ARMT), producător de construcţii metalice, pentru suma de 1,4 mil. lei. Ştefan Vuza deţine 63% din Iasitex Iaşi prin intermediul companiei A2 Impex Premium Textile Ploieşti, precum şi un pachet de 20,9% prin Uzuc Ploieşti.

De la începutul anului, acţiunile CONQ se tranzacţionează în creştere cu 233,3%, fiind printre cele mai performante de la Bursă, pe fondul unui rulaj de 2,1 mil. lei, emitentul ajungând la 14,3 mil. lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 31,5% în perioada similară. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO