Burse - Fonduri mutuale

OMV Petrom a anunţat joi finalizarea majorării capitalului social, la 6,23 miliarde lei, inclusiv prin aportul în natură al Ministerului Energiei, care a participat la operaţiune cu mai multe terenuri

OMV Petrom a anunţat joi finalizarea majorării...

Autor: Roxana Rosu

03.11.2022, 09:14 779

OMV Petrom a anunţat joi finalizarea majorării capitalului social, noul nivel, de 6,23 miliarde lei, fiind înregistrat la Registrul Comerţului.

În urma operaţiunii, compania şi-a majorat capitalul cu 566 milioane lei, prin aport în natură şi în numerar. OMV Petrom a emis un număr de 5,66 miliarde acţiuni noi, ordinare, nominative, în formă dematerializată, fiecare având o valoare nominală de 0,1 RON.

Din suma totală, 120,6 milioane lei reprezintă aportul în natură al statului român, prin Ministerul Energiei. Mai multe terenuri ale Ministerului Energiei, care deţine 20% din acţiunile SNP, au fost incluse ca valoare în capitalul social după obţinerea certificatelor de atestare a dreptului de proprietate.

Alte 4,46 miliarde acţiuni noi (inclusiv acţiuni noi suport reprezentate de noi certificate globale de depozit), cu o valoare totală de 446 milioane lei, au fost subscrise în numerar, în cadrul exercitării dreptului de preferinţă de către acţionarii OMV Petrom cu excepţia statului român.

Noile acţiuni emise sunt disponibile pentru tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere operată de Bursa de Valori Bucureşti începând de astăzi, iar noile certificate globale de depozit sunt de aşteptat să fie emise în sau în jurul datei de 3 noiembrie şi vor fi disponibile pentru tranzacţionare pe piaţa principală operată de Bursa de Valori Londra la scurt timp după aceea.

Evenimentul a marcat prima operaţiune de majorare a numărului de acţiuni din ultimii 17 ani în cadrul OMV Petrom şi ultima majorare de capital social cu terenuri conform contractului de privatizare din 2004.

OMV Petrom a avut un profit net de 4,6 miliarde de lei la 30 iunie, de aproape cinci ori peste nivelul din S1/2021, şi vânzări de 25,6 miliarde de lei, în creştere cu 153% de la an la an.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO