Burse - Fonduri mutuale

OMV Petrom a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă în urma decesului unui minor care a căzut în beciul unei sonde

OMV Petrom a fost trimisă în judecată pentru ucidere...

Autor: Tibi Oprea

19.08.2021, 15:15 9191

OMV Petrom (simbol bursier SNP), cea mai mare companie listată la Bursa de la Bucureşti, a anunţat joi că a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, varianta agravată, în legatură cu un accident ce a avut loc în data de 27 aprilie 2016 şi care a rezultat în decesul unui minor, potrivit unui raport publicat de companie la bursă.

Un copil de opt ani şi opt luni din comuna Cobia, judeţul Dâmboviţa, a fost găsit mort în luna aprilie după ce a căzut în beciul sondei Cobia nr. 2971.

Este al doilea caz de acest gen al OMV Petrom după ce la finele anului 2015 un alt copil, de nouă ani, a decedat lângă una din sondele societăţii, localizată în Ariceştii Rahtivani din judeţul Prahova.

Curtea de Apel Ploieşti s-a propunţat în octombrie 2020 în dosarul în care OMV Petrom a fost trimisă în judecată, fiind vinovată de ucidere din culpă şi condamnată la plata unei amenzi penale de 750.000 de lei, precum şi a unor daune civile de 135.000 de euro.

OMV Petrom are o valoare bursieră de 23,5 mil. lei şi este controlată în proporţie de 51% de austriecii de la OMV, în timp ce statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,6% din capitalul social.

Acţiunile SNP se tranzacţionează în creştere cu 12,8% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 560,1 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO