Burse - Fonduri mutuale

One United Properties atrage 71 mil. lei de la investitori în prima etapă de majorare a capitalului social, adică 15% din total. Urmează plasamentul privat pentru instituţionali

Andrei Diaconescu (stânga) şi Victor Căpitanu, fondaori ai One United Properties

Andrei Diaconescu (stânga) şi Victor Căpitanu, fondaori ai One United Properties

Autor: Eduard Ivanovici

29.07.2022, 14:32 881

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE) a anunţat închiderea primei etape a operaţiunii de majorare a capitalului social, în urma căreia a atras 71 milioane de lei. Operaţiunea va continua cu a doua etapă – plasamentul privat, care vizează investitorii instituţionali locali şi internaţionali, reiese dintr-un comunicat de presă al companiei.

„Pe măsură ce continuăm operaţiunea de majorare a capitalului social printr-un plasament privat, reconfirmăm perspectivele bune pentru sectorul imobiliar românesc, precum şi existenţa unor oportunităţi unice pe piaţa de astăzi (...) Chiar dinainte de închiderea majorării de capital, am reuşit să valorificăm oportunităţi rare în piaţă, extinzându-ne portofoliul rezidenţial cu două noi dezvoltări în care vom construi peste 1.100 de apartamente şi portofoliul comercial cu 12.000 mp de birouri de calitate, închiriate integral”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Capitalul atras în cadrul operaţiunii de majorare va sprijini strategia de creştere a One United Properties. Noul capital propriu va fi investit cu prioritate în noi dezvoltări rezidenţiale situate în principal în Bucureşti.

Societatea listată la Bursa de Valori Bucureşti îşi propune să investească capitalul atras în zece noi dezvoltări. Primele acorduri, pentru două locaţii din Bucureşti, au fost deja semnate în ultima lună. Dezvoltările care vor fi construite pe acele terenuri sunt One City Club, situat in sectorul 2 al Bucureştiului, care va găzdui aproximativ 200 de apartamente organizate într-o comunitate cu regim redus de înălţime, precum şi One Herăstrău City, localizat în sectorul 1 al Capitalei, unde One United Properties intenţionează să construiască 900 de apartamente organizate în şapte turnuri înalte.

Pe lângă investiţiile în noi dezvoltări rezidenţiale, compania a achiziţionat şi o nouă clădire de birouri, One Victoriei Plaza. Noua clădire de birouri are o suprafaţă închiriabilă brută de 12.000 mp şi este închiriată în totalitate către First Bank pentru o perioadă rămasă de aproximativ 12 ani. Venitul anual din chirie generat de clădire este de aproximativ 1,9 milioane de euro şi este indexat cu inflaţia anuală.

Odată cu această tranzacţie, portofoliul comercial al One United Properties va ajunge până la sfârşitul anului 2022 la o suprafaţă de 190.000 mp, din care portofoliul de birouri se va ridica la 148.000 mp. Achiziţia One Victoriei Plaza este în linie cu strategia One United Properties de a creşte veniturile recurente din portofoliul comercial.

În prima etapă a operaţiunii, acţionarii existenţi au subscris acţiuni nou emise în baza drepturilor de preferinţă ONER01. Investitorii au subscris un total de 50.021.464  acţiuni ONE. În etapa 1 a operaţiunii de majorare a capitalului social, preţul de subscriere pentru o acţiune nouă a fost stabilit la un preţ de maximum 1,42 lei, dar preţul final de subscriere pentru o acţiune nou subscrisă în etapa 1 va fi publicat după închiderea etapei 2.

În cazul în care preţul final de subscriere în etapa 1 este stabilit ca fiind mai mic decât preţul maxim de subscriere, compania va returna investitorilor diferenţa dintre preţul maxim şi preţul final.

Prima etapă a majorării capitalului social, care a avut loc între 27 iunie şi 27 iulie, a fost intermediată de BRK Financial Group. Pentru plasamentul privat, One United Properties lucrează cu UniCredit Bank, Raiffeisen Bank şi Swiss Capital, scrie One United în comunicat.

Actuala operaţiune este a cincea majorare de capital pentru One United Properties, care în iulie 2021 s-a listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, în urma unui IPO finalizat cu atragerea a 252 milioane de lei. La un an de la IPO, investitorii au tranzacţionat acţiuni ONE în valoare de peste 362 milioane de lei, compania devenind astfel al nouălea cel mai tranzacţionat emitent de la Bursa de Valori Bucureşti între iulie 2021 şi iulie 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO