Burse - Fonduri mutuale

One United Properties, dezvoltator imobiliar listat la BVB, anunţă o poziţie de numerar de 110 mil. euro la finele lunii mai. Compania urmează să primească de la clienţi 164 mil. euro în următoarele 18 luni

One United Properties, dezvoltator imobiliar listat la...

Autor: Eduard Ivanovici

20.06.2022, 18:26 637

One United Properties (simbol bursier ONE), principalul dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte din România, a anunţat la 31 mai 2022 o poziţie de numerar de 110 milioane de euro, conform unui raport de la Bursa din Bucureşti.

Începând cu raportul financiar pentru S1/2022, compania va informa trimestrial piaţa cu actualizări referitoare la sumele de încasat în baza contractelor încheiate cu clienţii săi.

Din acelaşi raport publicat la BVB mai reiese că One United Properties a informat piaţa în urma întrebărilor primite din partea investitorilor instituţionali în cadrul unei recente conferinţe despre informaţiile cu caracter material legate de finanţare şi modelul de afaceri al societăţii.

„Compania oferă clienţilor săi din segmentul rezidenţial trei variante de plată pentru apartamentele aflate în dezvoltare la momentul semnării promisiunii de vânzare: plata integrală, rate egale de 20% împărţite pe toată perioada de construcţie, sau plata a 30% la semnare urmată de 70% la finalizarea dezvoltării”, conform documentului.

La sfârşitul lunii trecute, compania a pre-vândut 84% din unităţile disponibile în următoarele dezvoltări, care sunt planificate a fi recepţionate în perioada 2022-2023: One Floreasca Vista, One Timpuri Noi, One Verdi Park, One Modrogan, One Peninsula şi One Cotroceni Park. În consecinţă, conform celor mai recente date, societatea urmează să primească de la clienţi săi, în următoarele 18 luni, suma totală de 163,6 milioane de euro.

Acţiunile ONE s-au apreciat cu 1,54% anul acesta, pe tranzacţii de 136,6 milioane de lei, grupul ajungând la o capitalizare de 3,4 miliarde de lei, arată datele BVB. Prin comparaţie, indicele de referinţă BET a coborât cu 5,6% în 2022.

Din acţionariatul One United fac parte OA Liviu Holding Invest (29,8%), Vinci Ver Holding (29,8%), restul revenind altor acţionari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO