Burse - Fonduri mutuale

One United Properties începe a doua etapă a majorării capitalului social. Pentru plasamentul privat, compania are promisiuni de subscriere de 34,3 milioane de euro

One United Properties începe a doua etapă a majorării...

Autor: Tibi Oprea

02.08.2022, 14:26 386

Conducerea dezvoltatorului imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE) a anunţat marţi la Bursa de Valori Bucureşti cu privire la deschiderea plasamentului privat pentru subscrierea a până la 280 de milioane de acţiuni ordinare care vor fi oferite către investitori în cea de-a doua etapă a operaţiunii de majorare a capitalului social.

„Până în acest moment, au fost primite manifestări de interes de la diverşi investitori pentru a subscrie acţiuni în valoare totală de aproximativ 34,3 milioane EUR în cadrul Plasamentului Privat”, menţionează One United Properties în raportul de la bursă.

Raiffeisen Bank International şi UniCredit acţionează în calitate de coordonator comun al registrului de subscrieri în cadrul plasamentului privat, în timp ce Swiss Capital acţionează în calitate de co-coordonator al registrului de subscrieri.

Plasamentul privat reprezintă cea de-a doua etapă a operaţiunii de majorare de capital social, care a fost aprobată printr-o decizie a Consiliului de Administraţie din 5 mai 2022, în baza autorizării acordate printr-o hotărâre a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 26 aprilie 2022. Acesta vizează investitori instituţionali locali şi internaţionali.

În prima etapă a operaţiunii compania a atras 71 de milioane de lei de la investitori. Acţionarii existenţi au subscris un total de 50 de milioane de acţiuni ONE nou emise în baza drepturilor de preferinţă ONER01. Preţul de subscriere pentru o acţiune nouă a fost stabilit la un preţ de maximum 1,42 lei, dar preţul final din prima etapă va fi publicat după închiderea celeim de-a doua etape.

În cazul în care preţul final de subscriere în etapa 1 este stabilit ca fiind mai mic decât preţul maxim de subscriere, compania va returna investitorilor diferenţa dintre preţul maxim şi preţul final. Prima etapă, care a avut loc între 27 iunie şi 27 iulie, a fost intermediată de BRK Financial Group.

Actuala operaţiune este a cincea majorare de capital pentru One United Properties, care în iulie 2021 s-a listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, în urma unui IPO finalizat cu atragerea a 252 de milioane de lei.

Capitalul atras în cadrul operaţiunii de majorare va sprijini strategia de creştere a One United Properties, noul capital fiind investit cu prioritate în noi dezvoltări rezidenţiale situate în principal în Bucureşti.

One United Properties are 3,33 de miliarde de lei capitalizare şi este deţinută în proporţii egale de 29,76% de OA Liviu Holding Invest şi Vinci Ver Holding, vehicule de investiţii controlate de Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu.

Acţiunile ONE înregistrează o scădere de 1,1% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 158 de milioane de lei. Spre comparaţie, indicele principal BET are un minus de , conform datelor BVB

Compania a încheiat primul trimestru din 2022 cu venituri consolidate de 348,7 mil. lei, în creştere cu 82% faţă de perioada similară din 2021, respectiv un profit net de 166,4 mil. le

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO