Burse - Fonduri mutuale

One United Properties începe din 3 noiembrie plata dividendelor aferente primelor şase luni, în valoare de 36 mil. lei

One United Properties începe din 3 noiembrie plata...

Autor: Cristina Bellu

31.10.2022, 10:21 538

One United Properties, principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, listat la BVB sub simbolul ONE, anunţă că va plăti, pe 3 noiembrie, dividendele aferente primului semestru al anului, în valoare de 36,1 mil. lei, ceea ce înseamnă o valoare de 0,013 lei per acţiune, iar pe 4 noiembrie, compania va începe să distribuie acţionarilor titluri gratuite în proporţie de o acţiune gratuită pentru fiecare trei acţiuni deţinute.

„Ne menţinem obiectivul de a păstra lichiditatea şi o volatilitate redusă a acţiunilor – în condiţiile în care principalii indici care includ emitenţi din sectorul de real estate din Europa au scăzut de la începutul anului cu 40-50%, acţiunile ONE au înregistrat o scădere de 4%, ceea ce dovedeşte că acţionarii au încredere în strategia noastră de dezvoltare pe termen lung. Pe de altă parte, ne continuăm politica de dividende, care include plăţi semestriale, oferind acţionarilor noştri plata stabilă de dividende de două ori pe an, în timp ce reinvestim marea majoritate a profitului, astfel încât să genereze în viitor randamente pentru acţionarii noştri”, explică Victor Căpitanu, co-CEO United Properties. 

Data participării garantate, respectiv ultima zi în care investitorii pot cumpăra acţiuni ONE pentru a beneficia de acţiuni gratuite, este 1 noiembrie 2022, spun oficialii companiei. 

Politica de dividende a One United Properties include plata semestrială a dividendelor, prima tranşă fiind aprobată în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor organizată în luna septembrie a fiecărui an, pe baza rezultatelor semestriale auditate, în timp ce a doua tranşă este aprobată în luna aprilie a anului următor, împreună cu raportul anual auditat. În cazul acţiunilor gratuite, valoarea totală a majorării capitalului social este de 185,1 mil. lei, întrucât compania va emite un număr total de 925.704.646 de noi acţiuni ordinare, cu o valoare nominală de 0,20 lei per acţiune. 

Capitalul utilizat pentru această operaţiune provine din încorporarea a aproximativ 87% din primele de emisiune rezultate în urma majorării de capital social pe care One United Properties a derulat-o în perioada 27 iunie - 3 august 2022. 

Ca urmare a operaţiunii de majorare a capitalului social cu acţiuni gratuite, capitalul social al One United Properties va fi de 740,5 mil. lei, împărţit în 3.702.818.586 de acţiuni. 

În cazul în care numărul de acţiuni la care are dreptul acţionarul nu este un număr natural, numărul de acţiuni atribuite va fi rotunjit la cel mai apropiat număr natural inferior. Pentru fracţiunile de acţiuni, One United Properties va plăti un preţ de decontare rezultat din algoritmul stabilit conform prevederilor legale aplicabile, care este egal cu 1,27 lei. Decontarea fracţiunilor de acţiuni va fi plătită în data de 11 noiembrie 2022. 

One United Properties a înregistrat în S1/2022 venituri consolidate de 675,9 milioane de lei, în creştere cu 56% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021. Profitul brut a crescut mai mult decât dublu faţă de S1/2021, ajungând la 389,8 milioane de lei, în timp ce profitul net a crescut cu 136%, ajungând la 347,8 mil. lei. 

Chiar dacă a continuat să investească, grupul şi-a menţinut o poziţie de numerar puternică, de 467,5 mil. lei (la 30 iunie 2022, deci înainte de majorarea capitalului social, care a fost finalizată în august 2022 şi care a adus 253,7 milioane de lei) şi un indicator loan-to-value de 25%. 

Compania urmează să raporteze pe 11 noiembrie rezultatele financiare pentru T3/2022. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO