Burse - Fonduri mutuale

One United Properties încheie un contract de Market Maker cu BRK Financial Group pentru creşterea lichidităţii pe piaţa de capital, la o lună de la listarea la BVB

 One United Properties încheie un contract de Market...

Autor: Roxana Rosu

10.08.2021, 16:50 911

One United Properties (simbol bursier ONE), unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte din Bucureşti, a încheiat un contract de Market Maker cu BRK Financial Group, unul dintre cei mai activi brokeri pe segmentul de produse structurate tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, pentru creşterea lichidităţii pe piaţa bursieră.

One United Properties s-a listat pe Piaţa Principală a BVB pe 12 iulie, după ce a încheiat o ofertă publică iniţială primară de acţiuni prin care a atras 260 de milioane de lei de la investitorii activi în piaţa de capital, devenind a treia cea mai mare companie antreprenorială românească listată la Bursa de Valori Bucureşti. 

„One United Properties este astăzi cea mai mare companie imobiliară listată la Bursa de Valori Bucureşti. Ne aflăm la un nou început de drum şi suntem încrezători în perspectivele de creştere, având în vedere cererea neadresată pentru produse sustenabile şi de calitate, momentul foarte bun al sectorului imobiliar, dar şi climatul macroeconomic favorabil. Am debutat la Bursa de Valori Bucureşti în prima lună de tranzacţionare cu a doua cea mai bună lichiditate dintre toate companiile listate şi ne dorim în continuare să prioritizăm lichiditatea acţiunilor companiei, motiv pentru care am decis să implementăm alături de BRK programul de Market Making, care credem că ne va ajuta să ne consolidăm şi mai mult poziţia pe piaţa de capital”, declară Victor Căpitanu, cofondator One United Properties. 

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum şi cu BVB.

„Prin includerea One United Properties în portofoliul de clienţi pentru care prestăm serviciul Market Makingul Emitentului marcăm două borne importante: pe de-o parte depăşim 10 miliarde de lei capitalizarea cumulată a clienţilor pentru care asigurăm susţinerea lichidităţii, iar pe de altă parte One United Properties devine clientul cu cea mai mare capitalizare pentru care prestăm acest serviciu. Am calibrat un pachet de cotare foarte competitiv (echivalentul a minimum 60.000 euro în BID şi 60.000 în ASK) la un spread de aproximativ 1,5% şi astfel sperăm să contribuim la o lichiditate susţinută a acţiunilor ONE”, a declarat Monica Ivan, Director General, BRK Financial Group.

Ea a adăugat că lichiditatea este criteriul principal pentru includerea şi alocarea ponderilor, atât în cadrul indicilor locali, cât şi în cadrul indicilor internaţionali, cum ar fi  indicii Pieţelor Emergente, potrivit clasificării furnizorului global de indici FTSE Russell.

”Sperăm să vedem acţiunile ONE cât mai curând atât în indicii publicaţi de BVB, cât şi în indicii FTSE Russell”.

BRK Financial Group a fost înfiinţată ca societate pe acţiuni în data de 26 octombrie 1994, fiind una dintre cele mai mari companii de brokeraj din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO