Burse - Fonduri mutuale

One United Properties îşi majorează capitalul social cu 185 mil. lei, până la 740,5 mil. lei, prin emiterea a 925,7 mil acţiuni: pentru fiecare 3 titluri deţinute, acţionarii primesc o acţiune nouă

One United Properties îşi majorează capitalul social...

Autor: Cristina Bellu

03.11.2022, 13:20 242

Conducerea One United Properties, principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, listat la BVB sub simbolul ONE, anunţă investitorii cu privire la decizia Consiliului de Administraţie din 1 noiembrie, prin care a fost aprobată majorarea capitalului social cu 185,1 mil. lei, prin emisiunea unui număr de până la 925.704.646 de acţiuni noi ordinare, nominative şi dematerializate, cu valoarea nominală de 0,2 lei per acţiune, în urma încorporării a aproximativ 87% din primele de emisiune rezultate în urma derulării majorării capitalului social în perioada 27 iunie– 3 august.

Capitalul social al companiei ajunge astfel la 740,5 mil. lei, urmând să fie împărţit în 3,7 miliarde acţiuni, fiecare având o valoare nominală de 0,2 lei.

Potrivit deciziei Consiliului de Administraţie, pentru fiecare trei titluri deja deţinute, acţionarii vor primi o acţiune nouă.

“În cazul în care numărul de acţiuni la care ar fi î ndreptăţit un acţionar în cadrul majorării Capitalului Social nu este un număr natural, numărul de acţiuni care vor fi efectiv alocate respectivului acţionar va fi rotunjit în jos la următorul număr natural inferior, iar preţul pentru compensarea fracţiunilor de acţiuni rezultate în urma aplicării algoritmului de mai sus şi rotunjirii rezultatelor de mai sus este de 1,27 lei”, precizează un anunţ al companiei pe bursă.

Acţiunile ONE sunt pe minus cu 2,37% anul acesta, pe un rulaj de 234 mil. lei. Compania are o capitalizare de 3,5 mld. lei şi este deţinută de OA Liviu Holding Invest şi Vinci Ver Holding, cu câte 27,6% din totalul acţiunilor, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO