Burse - Fonduri mutuale

One United Properties, tranzacţii de 362 mil. lei în primul an de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti. Dezvoltatorul vrea să strângă 470 mil. lei de la investitori într-o majorare de capital

One United Properties, tranzacţii de 362 mil. lei în...

Autor: Cristina Bellu

13.07.2022, 00:05 301

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE), listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, a înregistrat tranzacţii în valoare totală de 362 de milioane de lei în perioada iulie 2021-iulie 2022, adică în primul an de prezenţă a companiei la BVB, arată datele transmise de oficialii One.

În perioada analizată, One a fost al nouălea cel mai tranzacţionat emitent în ceea ce priveşte valoarea absolută tranzacţionată, iar din punct de vedere al lichidităţii raportat la free float, a fost a opta cea mai tranzacţionată companie din indicele BET, raportul dintre lichiditate şi free-float ridicându-se la 27%.

„De când ne-am exprimat intenţia de a ne lista la Bursa de Valori Bucureşti, am analizat toate modalităţile prin care putem creşte vizibilitatea pieţei de capital româneşti faţă de investitorii instituţionali globali. Strategia noastră funcţionează, deoarece chiar şi într-o perioadă extrem de volatilă ca cea din ultimele 12 luni, am reuşit să depăşim piaţa locală şi majoritatea companiilor din indicele BET, demonstrând că şi companiile antreprenoriale pot oferi o creştere solidă, menţinând în acelaşi timp o politică stabilă de dividende“, au declarat Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, co-CEO şi cofondatori ai One United Properties.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO