Burse - Fonduri mutuale

One United Properties: Victor Căpitanu, unui din acţionarii-fondatori, cere aprobarea acţionarilor pentru majorarea capitalul cu 228 mil.lei şi introducerea unor clase de acţiuni B, care să dea putere suplimentară de vot celor doi fondatori

One United Properties: Victor Căpitanu, unui din...

Autor: Roxana Rosu

20.08.2021, 09:42 1629

Victor Căpitanu, care deţine 29,7% din capitaul One United Properties, a solicitat adăugarea pe lista de subiecte a viitoare adunări generale a acţionarilor din 10 septembrie aprobarea majorării capitalului social al companiei cu până la 228,8 milioane lei, prin emiterea a 1,1 miliarde acţiuni ordinare.

Majorarea se va face prin încorporarea a aproximativ 80% din primele de emisiune rezultate în urma derulării ofertei publice în perioada 22 iunie 2021 – 2 iulie 2021.

În urma majorării, capitalul social va fi de până la 514,82 milioane lei.

De asemenea, Victor Căpitanu propune un preţ de 2 lei per acţiune pentru compensarea fracţiunilor de acţiuni rezultate în urma operaţiunii.

În plus, pe ordinea de zi a AGEA este şi propunerea ca fiecare dintre acţionarii fondatori ai One United Properties să contribuie toate acţiunile deţinute în capitalul social al societăţii la capitalul social al unor societăţi deţinute în întregime de fiecare dintre ei.

Astfel, Victor Căpitanu va contribui toate acţiunile deţinute de acesta în capitalul social al firmei Vinci VER Holding SRL, la care este asociat unic, iar Andrei – Liviu Diaconescu va contribui toate acţiunile deţinute de acesta în capitalul social al OA Liviu Holding Invest SRL, în care este de asemenea asociat unic.

La AGA din septembrie va fi aprobată şi distribuirea de dividende, majorare de capital, dar şi introducerea unei noi clase de acţiuni, B, care să confere acţionarilor fondatori Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu o putere de vot de cinci ori mai mare decât o acţiune obişnuită.

Conform convocatorului AGEA, 11,37% din capitalul social al companiei deţinut de Victor Căpitanu vor fi convertite în acţiuni Clasa B. Acelaşi lucru, şi acelaşi procent din capital este valabil şi pentru Andrei Diaconescu.

One United Properties (simbol bursier ONE) a intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti în data de 12 iulie 2021. În ultima lună, acţiunile s-au apreciat cu 5,18%. Tilurile au avut o evoluţie ascedentă rapidă în urma listării, dar ulterior au început să scadă. Datele pe ultima săptămână arată că preţul acţiunii s-a redus cu 2%. 

One United Properties a fost fondată de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, care în prezent deţin 59% din acţionariatul companiei şi sunt singurii membri executivi ai Consiliului de Administraţie, restul celorlalţi cinci membri fiind neexecutivi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO