• Leu / EUR4.8922
  • Leu / GBP5.5612
  • Leu / USD4.4928
Burse - Fonduri mutuale

One United Properties vine la bursă: dezvoltatorul imobiliar atrage 260 mil. lei de la investitori într-o ofertă în care s-a realocat dinspre tranşa de retail spre cea a instituţionalilor. Preţ final de 2 lei pe acţiune şi capitalizare anticipată de 2,9 mld. lei, printre cele mai mari 10 companii listate

One United Properties vine la bursă: dezvoltatorul imobiliar atrage 260 mil. lei de la investitori într-o ofertă în care s-a realocat dinspre tranşa de retail spre cea a instituţionalilor. Preţ final de 2 lei pe acţiune şi capitalizare anticipată de 2,9 mld. lei, printre cele mai mari 10 companii listate

Autor: Liviu Popescu

02.07.2021, 19:58 1498

Chiar dacă iniţial le-a fost alocat 40% din oferta de vânzare de acţiuni One United Properties, cel mai mare holding care se listează la bursa de la Bucureşti, micii investitori au primit în final 37% în urma realocării a 3% spre tranşa investitorilor instiuţionali.

Astfel indicele de alocare pentru tranşa de retail pro-rată este de 0,1087, adică la 1.000 de acţiuni subscrise un investitor va primi 110 unităţi, potrivit calculelor ZF. Pe de altă parte investitorii instituţionali au primit 63% din ofertă, adică au subscris 81,9 milioane de acţiuni.

Oferta publică primară de acţiuni în vederea listării acţiunilor cu simbolul bursier ONE pe piaţa principală s-a derulat în perioada 22 iunie – 2 iulie, iar vineri, preţul final de ofertă a fost stabilit la 2 lei pe acţiune, capitalizarea anticipată a companiei fiind de 2,86 miliarde de lei. One United Properties a atras fonduri de 260 de milioane de lei pentru majorarea de capital.

Spre comparaţie, preţul de ofertă pentru micii investitori a fost de 2,12 lei pe acţiune şi cu 3% mai redus pentru subscrierile din primele 3 zile. Compania este aşteptată să înceapă tranzacţionarea în jur de 15 iulie 2021.

„Suntem bucuroşi şi onoraţi de încrederea pe care investitorii au arătat-o companiei noastre în acest nou început de drum al One United Properties pe piaţa de capital. Dorim să le mulţumim atât investitorilor retail, cât şi fondurilor de pensii, de investiţii şi celorlalţi investitori instituţionali care au avut încredere în perspectivele de creştere ale companiei şi au investit în oferta publică primară a companiei noastre. După listare, obiectivul nostru va fi să livrăm rezultate, dar şi să fim un emitent lichid şi deschis în continuare către noi investitori”, spune Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

Oferta dezvoltatorului a fost suprasubscrisă în ambele tranşe, atât pe segmentul investitorilor instituţionali, cât şi al celor de retai, potrivit unui comunicat de presă al One.

Ca urmare a interesului ridicat din partea investitorilor de retail, cei care dacă ar fi putut ar fi cumpărat întreaga ofertă, compania a decis realocarea a 3% din totalul ofertei de la tranşa investitorilor de retail către cea a investitorilor instituţionali. După realocare, tranşa investitorilor de retail cu alocare pro-rata a fost suprasubscrisa de 9,2 ori din 3.207 ordine de cumpărare.

„Compania One United Properties a crescut fiind tot timpul aproape de investitori, acţionari, clienţi şi comunitate şi ne propunem să facem acest lucru şi de acum înainte. Echipa pe care am creat-o este una puternică şi capabilă să dezvolte compania în continuare, pe fondul unei pieţe cu un potential foarte atractiv. Suntem hotărâţi să continuăm să inovăm în domeniul imobiliar şi să aducem calitate pieţei româneşti prin dezvoltări emblematice şi sustenabile”, adaugă Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.

Ca urmare a închiderii ofertei publice, One United Properties va solicita admiterea la tranzacţionare a acţiunilor sale pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul ONE.

Intermediarul ofertei este BRK Financial Group (prin Răzvan Raţ, Director General Adjunct), în timp ce Swiss Capital (prin Bogdan Juravle, Director General) face parte din grupul de distribuţie.

Filip & Company (prin Alexandru Bîrsan, avocat partener, şi Olga Niţă, avocat partener) a asistat juridic One United Properties în legătură cu oferta publică şi listarea.

 

  

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8922
Diferență: 0,131
Ieri: 4.8858
Azi: 4.4928
Diferență: 0,279
Ieri: 4.4803
Azi: 5.5612
Diferență: 0,1657
Ieri: 5.5520
Azi: 4.8793
Diferență: 0,0123
Ieri: 4.8787