Burse - Fonduri mutuale

Operatorul bursier se pregăteşte de listarea Hidroelectrica prin promovarea deschiderii de conturi

Brokerii autorizaţi să tranzacţioneze la Bursa de Valori Bucureşti.

Brokerii autorizaţi să tranzacţioneze la Bursa de Valori Bucureşti.

Autor: Tibi Oprea

01.06.2023, 07:37 3156

♦ La începutul verii este aşteptată oferta de circa 2 mld. euro a companiei de energie regenerabilă. 

Din 31 mai 2023, cei care vizitează site-ul Bursei de Valori Bucureşti sunt întâmpinaţi de o reclamă care îi îndeamnă să devină investitori şi îi trimite spre lista de brokeri autorizaţi să tranzacţioneze pe piaţa locală, fiind mar­caţi cu un semn dis­tinctiv cei care permit deschi­derea de con­turi de tranzac­ţionare online. „Simplu ca «vând» sau «cum­păr»“, este textul afişat de BVB.

Operatorul bur­sier spune că pentru a investi la bursă este nevoie de deschiderea unui cont de tranzacţionare la unul dintre brokerii autorizaţi să tranzacţioneze la BVB, iar primul pas este alegerea acestuia. Urmează deschiderea contului şi apoi se pot cumpăra sau vinde acţiuni ale companiilor listate la bursa locală.

Promovarea brokerilor, primul pas pe drumul investiţiilor, precedă listarea producătorului de energie regenerabilă Hidroelectrica, cea mai mare şi mai profitabilă companie de stat şi ceea ce ar putea fi cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) din istoria Europei Centrale şi de Est, dacă o depăşeşte pe cea a Allegro din Polonia, cu siguranţă cea mai mare de la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO