Burse - Fonduri mutuale

Operatorul de terenuri agricole Holde Agri Invest a atras peste 29 mil. lei în cele două etape ale majorării de capital

Operatorul de terenuri agricole Holde Agri Invest a atras...

Autor: Tibi Oprea

15.07.2021, 18:37 510

Holde Agri Invest (simbol bursier HAI), companie românească care operează terenuri agricole, a anunţat joi la Bursa de Valori Bucureşti că în data de 14 iulie 2021 a încheiat a doua etapă a operaţiunii de majorare a capitalului social, în care 6,55 de milioane de acţiuni ordinare de clasă A care au rămas nesubscrise în prima etapă au fost oferite investitorilor în cadrul unui plasament privat care s-a încheiat anticipat.

Preţul final a fost stabilit la 1,44 de lei pe acţiune, ceea ce înseamnă că emitentul a reuşit să atragă 9,44 mil. lei de la investitori, potrivit calculelor ZF. Indicele de alocare a fost 0,6302976211. A doua etapă era programată să se închidă pe 19 iulie 2021.

Operaţiunea de majorare de capital a presupus emiterea a 21 de milioane de acţiuni noi de clasă A, cu o valoare nominală de 1 lei, şi subscrierea acestora de către investitori pe baza drepturilor de preferinţă HAIR01.

În prima etapă, care s-a desfăşurat în perioada 4 iunie-3 iulie 2021, investitorii au subscris un total de 14,44 de milioane de acţiuni HAI, reprezentând 68,79% din emisiunea totală, la preţul de 1,38 de lei pe unitate, operaţiuni care s-au ridicat la 19,93 mil. lei.

În total, compania a strâns de la investitori 29,4 mil. lei în cele două etape, potrivit calculelor realizate de ZF. Operaţiunile au fost intermediate de BT Capital Partners, divizia de brokeraj a Băncii Transilvania.

După încheierea celei de-a doua etape a operaţiunii de majorare a capitalului, Compania va începe procesul de înregistrare a noului capital social la Registrul Comerţului, la Autoritatea de Supraveghere Financiară, precum şi la Depozitarul Central. De îndată ce procesul cu toate instituţiile relevante este finalizat, drepturile vor fi transformate în acţiuni HAI.

Holde Agri Invest are o capitalizare de 67,8 milioane de lei. De la începutul anului, acţiunile HAI se tranzacţionează la Bursa de la Bucureşti în urcare cu 18%, pe fondul unor tranzacţii de 16 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO