Burse - Fonduri mutuale

Operatorul portuar Oil Terminal a încheiat primul trimestru cu un profit net de 6,3 milioane lei, în creştere cu 57%. Sindicatul a dat în judecată compania şi cere majorarea salariilor

Operatorul portuar Oil Terminal a încheiat primul...

Autor: Roxana Rosu

13.05.2021, 10:05 167

Operatorul portuar Oil Terminal (simbol bursier OIL) a încheiat primul trimestru din acest an cu un profit net de 6,3 milioane lei, în creştere cu 57%, şi o cifră de afaceri de 47,8 milioane lei, cu 3,1 milioane lei mai mult decât în perioada similară din 2020, arată raportul financiar al companiei.

Veniturile totale s-au majorat la 48,3 milioane lei, iar EBITDA la 10,7 milioane lei. Compania are o marjă de profit brut de 15,4%.

Societatea a anunţat că a fost dată în judecată de Sindicatul Oil Terminal, care cere instanţei să oblige compania să înregistreze la ITM Constanţa un act additional la contractual colectiv de muncă, prin care părţile au convenit acordarea unor majorări salariale începând cu 1 iulie 2021, sub rezerva aprobării bugetului de venituri şi cheltuieli în forma propusă.

”Precizam ca in sedinta AGA din 29 aprilie actionarii nu au aprobat varianta de BVC care cuprindea majorarile salariale invocate mai sus, ci varianta de BVC care cuprinde doar reintregirea salariilor aferenta majorarilor acordate in 2020, prin urmare negocierile dintre parti au fost reluate”, se arată într=un anunţ publicat de Oil Terminal la BVB.

Compania, cu 108 milioane de lei capitalizare, este controlată în proporţie de 59,62% de statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în timp ce Sebastian Valentin Dumitrescu deţine 16,7% din capitalul social. Oil Terminal are 940 angajaţi.

De la începutul anului, acţiunile înre­gistrează o scădere de 1,3% pe fondul unui rulaj de 1,9 milioane de lei arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO