Burse - Fonduri mutuale

Operatorul privat de sănătate MedLife finalizează achiziţia participaţiei în Grupul Nord (Provita), la cinci luni de la încheierea noului parteneriat

Operatorul privat de sănătate MedLife finalizează...

Autor: Eduard Ivanovici

30.03.2023, 10:37 247

MedLife (M), liderul pieţei de servicii medicale private din Romania şi singura companie cu capital românesc din topul operatorilor de servicii medicale private, anunţă finalizarea tranzacţiei de preluare a 51% din pachetul de acţiuni al Grupului Nord (ex Provita), după aprobarea Consiliului Concurenţei. Anunţul vine la cinci luni după încheierea noului parteneriat.

Ca urmare a finalizării acestei tranzacţii, managementul Grupului Nord îşi va păstra integral independenţa şi atribuţiile, urmând să continue planurile de consolidare şi extindere pe baza unei strategii comune de dezvoltare, integrată la nivel naţional, potrivit unui raport de la BVB.

„Păstrarea fondatorilor în dezvoltarea ulterioara a business-ului reprezintă un deziderat important pentru noi, MedLife fiind nu doar operatorul care a finalizat cele mai multe achiziţii de preluare parţiala sau integrală a unor companii medicale, dar şi grupul medical care s-a dezvoltat sistemic la nivel naţional, având la bază o comunitate solidă de antreprenori români”, spune Dorin Preda, director executiv, MedLife Group.

În cei 11 ani de activitate pe piaţa serviciilor medicale private, Grupul Nord s-a remarcat în special în Bucureşti, unde este prezent printr-un spital multidisciplinar, cinci clinici, două centre de imagistică, un laborator pentru prelucrarea unei game variate de analize şi teste medicale, cât şi prin singurul centru de instruire în terapia durerii din Europa Centrală şi de Est.

La finalul anului trecut, Grupul Nord s-a extins şi în afara Capitalei, deschizând la Suceava o clinică multidisciplinară în valoare de 2,5 milioane de euro în cadrul căreia funcţionează un centru integrat de Terapia Durerii şi un centru integrat al sânului. Grupului Nord urmează sa lanseze în Bucureşti un nou spital medical privat în următoarele luni.

Cu 23,4% s-au depreciat acţiunile M în ultimul an, pe tranzacţii de 170 de milioane de lei, conform BVB. Evaluată la aproximativ 2,3 miliarde de lei, compania a încheiat 2022 cu venituri consolidate de 1,82 miliarde de lei, faţă de 1,4 miliarde de lei în anul precedent, în timp ce rezultatul net a scăzut cu 60% la 44,4 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO