Burse - Fonduri mutuale

OTP AM primeşte avizul ASF pentru două noi fonduri mutuale

OTP AM primeşte avizul ASF pentru două noi fonduri mutuale

Autor: Roxana Pricop

03.11.2015, 00:04 304
Societatea de administrare a investiţiilor OTP Asset Management, cu active în gestiune de 458 milioane de lei, a primit recent avizul din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru două fonduri deschise de investiţii – Global Mix şi Euro Premium Return.

Astfel, numărul de fonduri din portofoliul OTP AM va ajunge la nouă. Mai exact, adminis­tratorul gestionează cinci fon­duri mutuale (des­chise) cu active de 428 mi­lioane de lei, două fonduri închise de investiţii cu active de 27,8 milioane de lei şi conturi indi­viduale de 2,7 milioane de lei. Cel mai mare fond este OTP Euro Bond cu active în gestiune de 35,4 milioane de euro (155 mil. lei).

În acest an, numărul de fonduri mutuale lansate de administratori a fost de două. Mai exact, BT Asset Mana­gement a adus în piaţă fondul deno­minat în euro BT Euro Clasic cu investiţii diversificate, iar BRD AM  a lansat fondul denominat în dolari BRD Dolar Fund cu investiţii în instrumente cu venit fix.

Întreaga piaţă de fonduri mutuale, ce numără peste 70 de produse, a ajuns la active de 19,6 miliarde de lei de la un număr de peste 319.000 de inves­titori, potrivit da­telor AAF la 30 septembrie.

Pentru că băn­cile au vândut fondurile mutuale în principal clienţilor proprii cu depozite bancare, produsele cu risc scăzut (fondurile de obligaţiuni) au atras cele mai mari sume de bani.

Din cele 19,6 miliarde de lei, fondurile de obligaţiuni deţin azi o cotă de aproape 50%, în timp ce fondurile de acţiuni abia se văd cu o cotă de nici 2% din active.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO