OTP Asset Management a lansat un fond cu care îşi propune să obţină câştiguri duble faţă de cele la obligaţiuni

14 mai 2014 Autor: Adrian Cojocar

Dan Popovici, directorul general al OTP Asset Management România: Există o categorie din ce în ce mai importantă de clienţi ai băncilor care simt o nemulţumire faţă de cât câştigă din investiţiile într-un fond de obligaţiuni sau la depozite şi şi-ar dori ceva mai mult.

Societatea de administrare OTP Asset Management, cu active în gestiune de peste 380 de milioane de lei, a lansat luna aceasta fondul închis de investiţii administrat activ OTP Premium Return, care are ca ţintă obţinerea unor randamente superioare faţă de cele oferite în acest moment de fondurile monetare şi de obligaţiuni în condiţiile unui risc controlat.
 
„Din punctul nostru de vedere există o categorie din ce în ce mai importantă de clienţi ai băncilor care simt o nemulţumire faţă de cât câştigă din investiţiile într-un fond de obligaţiuni sau la depozite şi şi-ar dori ceva mai mult. Dar investitorul român nu are un apetit foarte mare la risc. Şi atunci ne-am gândit să le oferim acest produs care are două caracteristici principale, să obţină randamente superioare celor de obligaţiuni şi riscurile şi volatilitatea asumate să fie cât mai mici, în mod cert sub cele ale fondurilor de acţiuni“, spune Dan Popovici, directorul general al OTP Asset Management România.
 
Strategia fondului este una flexibilă, acesta putând avea expuneri variate pe diferitele clase şi active din piaţă în anumite perioade de timp în funcţie de oportunităţile pe care le vor identifica pe pieţe, cu precădere cele europene.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.05.2014

 
Cuvinte cheie:
otp bank
, fond
, obligatiuni
, management
, castiguri
, dublare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide