Burse - Fonduri mutuale

Pachetele deţinute de Fondul Proprietatea la companiile din Grupul Enel în România, vândute grecilor de la PPC pentru 650 mil. Lei. Preţul, cu aproximativ 10% peste evaluarea totală a societăţilor, potrivit raportului anual al FP.

Pachetele deţinute de Fondul Proprietatea la companiile...

Autor: Roxana Rosu, Eduard Ivanovici

21.04.2023, 07:50 484

Fondul Proprietatea, acţionar minoritar la companiile deţinute de Grupul Enel în România, a încheiat un contract de vânzare integrală a pachetelor către societatea elenă Public Power Corporation (PPC), la un preţ de 650 milioane lei, adică aproximativ 130 de milioane de euro, conform unui raport publicat joi la Bursa de Valori Bucureşti.

Contractul de vânzare a fost încheiat pe 19 aprilie ca urmare a achiziţiei de către PPC a tuturor participaţiilor deţinute de Grupul Enel în România.

Fondul Proprietatea deţine pachete de acţiuni minoritare la E-Distribuţie Muntenia S.A., Enel Energie Muntenia S.A., E-Distribuţie Dobrogea S.A., E-Distribuţie Banat S.A. şi Enel Energie S.A.

Fondul Proprietatea controlează 12% din Enel Energie Muntenia şi tot 12% din E-Distribuţie Muntenia. În plus, Fondul mai are acţiuni la Enel Energie (companie de furnizare a Enel în România), respectiv 12%, la compania de furnizare E-Distribuţie Banat, 24%, şi tot 24% din E-Distribuţie Dobrogea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO