Pachetul de acţiuni al lui Zoltan Teszari valorează pe bursă cu 244 mil. lei mai puţin decât la momentul listării

19 dec 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Zoltan Teszari, fondatorul Digi, cea mai mare companie telecom românească şi cea mai mare listare privată din istoria bursei bucureştene, figurează în prezent cu o valoare de piaţă mai mică cu aproximativ 244 mil. lei a deţinerii sale de 60,1 milioane de acţiuni Digi de clasa A, luând în calcul că preţul unei acţiuni de clasa A este egal cu al uneia de clasa B, respectiv cea admisă la tranzacţionare. 

Cu toate acestea, trebuie menţionat că acţiunile de clasa A oferă mai multe drepturi decât cele de clasa B. Mai mult, Zoltan Teszari deţine 87,1% din RCS Management, iar doar aceste două entiăţi sunt acţionari de clasa A, conform prospectului de listare.  

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.12.2017

 
Cuvinte cheie:
actiuni
, Zoltan Teszari
, bursa
, capitalizare
, digi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide