Burse - Fonduri mutuale

Până să listeze statul Romtelecom, brokerii aduc pe bursă Deutsche Telekom

Până să listeze statul Romtelecom, brokerii aduc pe bursă Deutsche Telekom

Autor: Andrei Chirileasa

30.05.2011, 13:19 979

Firma de brokeraj Tradeville a anunţat că va lista pe sistemmulalternativ de tranzacţionare (ATS) acţiunile companiilor germaneBayer, E.On şi Deutsche Telekom.

Deutsche Telekom este principalul acţionar al grupului grec OTE,care controlează 54% din acţiunile Romtelecom. Grecii au informatMinisterul Comunicaţiilor că nu doresc să cumpere pachetul de 46%din Romtelecom, astfel că statul ar putea vinde acţiunile peBursă.

E.On este una dintre cele mai mari companii de utilităţi dinlume şi deţine în România distribuitorul de energie electrică E.OnMoldova şi pe cel de gaze E.On Gaz România (fostul DistrigazNord).

Bayer are operaţiuni în industria chimică, fiind cunoscut maiales pentru divizia farmaceutică.

Cele trei companii au fost înregistrate săptămâna trecută laDepozitarul Central, astfel încât acţiunile lor să poată fitranzacţionate pe Bursa de la Bucureşti. Ele se vor alăturatitlurilor producătorului de automobile Daimler (producătorulMercedes), care se tranzacţionează la BVB de la începutulanului.

"Decizia Tradeville de a aduce acţiuni ale unor companiiimportante pe plan internaţional a fost luată ca urmare asemnalelor pe care le-am primit din partea clienţilor, de atranzacţiona într-o modalitate mai facilă titluri listate pe celemai importante burse internaţionale. Tradeville va activa încalitate de market maker pentru aceşti trei emitenţi în vedereaasigurării condiţiilor de lichiditate", a declarat Mihaela Biciu,director general Tradeville.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO