Burse - Fonduri mutuale

Pandele, Prime Transaction: Compa Sibiu este subevaluată şi este o oportunitate de investiţii

Pandele, Prime Transaction: Compa Sibiu este subevaluată...

Autor: Liviu Popescu

31.08.2016, 00:05 1011
Compa Sibiu (CMP), producătorul de piese şi acce­sorii auto, este una dintre cele mai subevaluate com­panii listate, iar împreună cu situaţia bună a afa­cerii fac din companie o oportunitate de in­vestiţii.
 
„Rezultatele financiare constant bune nu s-au reflec­tat până acum şi într-un preţ mai mare al acţiu­ni­lor, Compa fiind una dintre cele mai subevaluate com­panii de la Bursa de Valori Bucureşti“, consideră ana­listul financiar Marius Pandele de la Prime Tran­sac­tion. Compa, cu 195 mil. lei capitalizare, intră în cate­goria emitenţilor despre care brokerii zic că pot sur­prinde plăcut investitorii în următoarele 12 luni. Ieri, acţiunile CMP afişau la jumătate zilei un preţ de 0,88 lei, în urcare cu 30% de la începutul anului. În perioa­da august 2015-august 2016, titlruile CMP au urcat cu 16%. Preţul cotaţiilor din tranzacţiile de ieri era mai mic cu 1% faţă de închidere de pe 29 august.
 
Compa Sibiu a raportat pentru primul semestru din acest an un profit net de aproape 36 mil. lei, dublu faţă de primele şase luni din 2015, în timp ce veniturile au urcat cu 38% la 325 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO