Burse - Fonduri mutuale

Pandemia a aprins apetitul românilor pentru tranzacţionarea la Bursă: 22.120 de conturi active la final de 2020, maxim din 2016 încoace

Pandemia a aprins apetitul românilor pentru...

Autor: Liviu Popescu

09.04.2021, 07:30 448

♦ Multe societăţi de brokeraj s-au adaptat condiţiilor de carantinare, astfel că în colaborare cu ASF au accelerat procesul de deschidere de conturi de tranzacţionare, iar în unele cazuri fie au redus suma limită de depunere, fie au eliminat-o complet.

Pe fondul preţurilor scăzute ale acţiunilor, la care se adaugă simpli­ficarea procesului de deschidere a unui cont de tranzacţionare, dar şi run­dele de finanţarea ale statului ro­mân prin Bursa de la Bucureşti, numărul de investitori a urcat constant pe parcursul anului 2020, arată datele analizate de ZF din rapoartele Autorităţii de Suprave­ghere Financiară.

Astfel, la final de 2020 numărul de conturi de tranzacţionare active, adică acelea care au realizat cel puţin o tranzacţie în ultimele şase luni, a fost de aproximativ 22.120, cel mai ridicat număr din septembrie 2016 încoace.

„Numărul cumulat al contu­rilor de clienţi activi ai SSIF-urilor la finalul lunii decembrie 2020 a fost de 22.126 (un investitor poate avea si­multan conturi deschise la mai mulţi intermediari)“, potrivit rapor­tului pieţei de capital publicat joi de ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO