Burse - Fonduri mutuale

Pandemia ţine în corzi investitorii în obligaţiuni corporative, o piaţă de 11 miliarde de lei. „Dacă în anii următori vom avea cazuri de neplată este posibil ca pe termen scurt să existe un efect de contagiune."

Pandemia ţine în corzi investitorii în obligaţiuni...

Autor: Liviu Popescu

27.11.2020, 19:20 1557

„Dacă în anii următori vom avea cazuri de neplată este posibil ca pe termen scurt să existe un efect de contagiune în sensul unor corecţii de preţ pe fondul unui apetit de risc mai mic din partea investitorilor, dar până la urma cred că fiecare companie are perspective diferite şi risc de credit diferit şi nu ar trebui să influenţeze alte plasamente.“

19 emisiuni de obligaţiuni în lei cu scadenţa în anii următori sunt listate la Bucureşti. Alte 11 sunt denominate în euro.

Orice investitor în obli­gaţiuni are pe agendă în perioade de criză posibilitatea apariţiei unui risc care ţine atât de sănătatea financiară a companiei respective, cât şi de condiţiile din economie: cel de incapacitate de plată.

În ultimii ani, companiile care s-au finanţat prin bursa de la Bu­cureşti nu au întâmpinat probleme în rambursarea la timp a cupoanelor către investitori, dar această situaţie nu ar trebui ignorată de investitori în actualul context economic.

De exemplu în SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, riscul de default în cazul obliga­ţiunilor corporative s-a triplat în ultimul an la 6,2%, potrivit datelor JPMorgan, în contextul în care pandemia de COVID-19 a deter­minat închiderea businessurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO