Burse - Fonduri mutuale

Părintele Snapchat, celebra aplicaţie care face fotografiile să dispară, ar putea valora 22 de miliarde de dolari pe bursă

Părintele Snapchat, celebra aplicaţie care face...

Autor: Ştefan Stan

16.02.2017, 09:19 652

Snap, ”părintele” Snapchat, şi-a stabilit ţinta pentru listare undeva între 19,5 miliarde de dolari şi 22,2 miliarde de dolari, în ceea ce ar putea fi una dintre cele mai mari oferte de companii de tehnologie din ultimul deceniu, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Producătorul aplicaţiei Snapchat, care face fotografiile să dispară după câteva secunde, îşi evaluează acţiunile între 14 şi 16 dolari. Aceasta ar putea fi cel mai mare IPO de la listarea Alibaba în 2014, care a strâns 25 de miliarde de dolari.

Snap este prima companie de social-media care să aleagă să se listeze de la Twitter încoace, care a debutat în urmă cu trei ani. Următoarea mişcare pentru Snap este ca managementul să se ”plimbe” prin mai multe oraşe majore pentru a pitch-ui investitori dornici să investească să cumpere acţiuni.

Veniturile Snapchat au crescut de şase ori în ultimul an la 404,5 milioane de dolari, comparativ cu 58,7 mil. Dolari în 2015. Pierderile nete au urcat la 514,6 mil. dolari anul trecut, faţă de 372,9 milioane de dolari în perioada similiară din 2015.

Una dintre problemele cu care se confruntă Snapchat este încetinirea creşterii bazei de clienţi în a doua jumătate a lui 2016. În trimestrul al patrulea, rata de utilizatori activi pe aplicaţie a scăzut sub 50% pentru prima oară din 2014.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO