Burse - Fonduri mutuale

Pariurile managerilor de la OTP AM: dolari şi Fondul Proprietatea

Pariurile managerilor de la OTP AM: dolari şi Fondul...

Autor: Roxana Pricop

31.10.2014, 00:06 634
Dolarul american va continua să se aprecieze faţă de euro în următorul an, acţiunile, deşi volatile, vor aduce câştiguri mai mari decât obligaţiunile, iar companiile plătitoare de dividende sau cu distribuţii de capital sunt cele mai atractive de la bursa din Bucureşti, în opinia lui Dragoş Manolescu, director de investiţii peste activele de 390 de milioane de lei ale societăţii de administrare OTP Asset Management (OTP AM).
 
„Aprecierea dolarului american faţă de euro va continua în următorul an până la un nivel de 1,2 – graţie creşterii economiei americane. Mă aştept la creşterea performanţei acţiunilor americane în raport cu obligaţiunile, bursa fiind de acum înainte condusă mai degrabă de fundamente decât de declaraţiile făcute de banca centrală, Fed“, a spus managerul.
 
Dolarul s-a apreciat cu peste 8% faţă de euro, până la 1,26 unităţi pentru un euro. Valuta americană s-a apreciat cu circa 6% faţă de leu în acest an iar investiţia în fonduri denominate în dolari ar fi adus un câştig superior. În februarie, societatea a lansat primul fond mutual denominat în dolari - OTP Dollar. Fondul a obţinut un randament de 1,83% în dolari în primele opt luni de funcţionare, câştig care se adaugă la raliul de 6% al valutei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO