Burse - Fonduri mutuale

Parlamentul a adoptat legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

Parlamentul a adoptat legea de înfiinţare a Fondului...

Autor: Iulian Anghel

07.06.2018, 00:05 695

Nouă miliarde de lei şi averea însemnând participaţiile statului la 33 de companii, între care Hidroelectrica, Nuclerelectrica, Electrica, E.ON, OMV Petrom, Compania Căilor Navigabile, Aeroporturi Bucureşti sau CFR SA, aceasta înseamnă Fondul Naţional de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) a cărui lege de aprobare şi-a încheiat ieri traseul parlamentar.

Anunţat în programul de guvernare al PSD, FSDI va fi înfiinţat în urma adoptării unei iniţiative parlamentare a parlamentarilor social-democraţi, după ce fusese pregătit printr-un proiect de lege al Finanţelor. Proiectul ministerului prevedea că Fondul are un capital subscris de 1,8 miliarde de lei şi acţiunile a 27 de companii. Deputaţii – care au avut ultimul cuvânt – au stabilit că Fondul va avea un capital subscris de 9 miliarde de lei – vărsat în cinci ani – şi va fi compus din participaţiile statului la 33 de companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO