Burse - Fonduri mutuale

„Partenerul“ Zara vrea să plătească dividende cu randament de 9%

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Tudor

29.01.2015, 00:03 825

Producătorul de confecţii Conted Dorohoi (simbol bursier CNTE) a convocat adunarea generală a acţionarilor pentru data de 7 martie pentru o decizie privind repartizarea profitului net de anul trecut, în sumă de 1,68 milioane de lei, sub formă de dividende. Administratorii companiei propun un dividend brut de 7,049 lei pe acţiune. Raportat la preţul actual din piaţă al titlurilor Conted, de 75 lei/unitate, randamentul dividendului este de 9,4%, de trei ori mai mare decât dobânda adusă de un depozit bancar.

Faţă de suma distribuită anul trecut, dividendele propuse pentru 2015 sunt mai mici cu 60%.

Conted a acordat dividende acţionarilor în fiecare din ultimii cinci ani. Anul trecut acţionarii au primit un dividend brut de 11,27 lei/unitate din profitul pe 2013, randamentul dividendului fiind de 14%, amortizând astfel scăderea de 12% înregistrată de acţiunile CNTE în 2014.

Conted a intrat la tranzacţionare la categoria a II-a a BVB în februarie 2013, prin transfer de pe piaţa RASDAQ, şi are o capitalizare bursieră de 17,9 milioane de lei. Conted produce confecţii în sistem lohn pentru mai mulţi retaileri de modă. Principalii clienţi ai companiei sunt Zara, Massimo-Dutti (Spania), Devred, Jules, Brice, Celio (Franţa), Incotex şi Faconnable (Italia), precum şi Esprit Europe (Germania).

Producătorul de confecţii este controlat de Manole Popa, preşedintele consiliului de administraţie, cu 25,5% din capitalul social. În acţionariat se află şi Nelu Pujina, cu o deţinere de 20,3%, Valeria Negreanu, cu 10% din acţiuni, iar restul de 44% din titluri aparţine altor investitori de la bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO