Burse - Fonduri mutuale

Paşol, Intercapital: Investitorii s-au plictisit să mai spere că problemele externe se vor rezolva curând

Paşol, Intercapital: Investitorii s-au plictisit să mai spere că problemele externe se vor rezolva curând

Autor: Adrian Cojocar

05.08.2011, 12:13 835

Răzvan Paşol, preşedintele firmei de brokeraj IntercapitalInvest, spune că scăderea din debutul şedinţei de astăzi de laBucureşti era iminentă având în vedere magnitudinea scăderilor depe bursa americană de azi-noapte.

"După căderea bursei din SUA de ieri nu puteam face noi nimic săne ferim de o scădere similară în şedinţa de astăzi de la bursă.Paradoxal lucrurile în România arată oarecum bine dar contextulinternaţional ne trage în jos", a declarat Paşol.

Cumulul de probleme de la nivel internaţional care par că nu semai termină şi nu-şi găsesc o rezolvare i-a determinat peinvestitori să iasă de pe burse, spune Paşol.

"Scăderile cred că vin pe fondul incertitudinilor privinddatoriile suverane care nu şi-au găsit rezolvarea iar apoi au urmatproblemele din SUA legate de limita de îndatorare şi cumulul acestade probleme arată investitorilor că acestea ar putea să continue.Acum investitorii se gândesc şi la posibilele efecte aleproblemelor asupra economiilor care-şi pot încetinii ritmul decreştere sau chiar să intre în recesiune. Perspectivele s-audeteriorat brusc iar investitorii s-au plictisit să mai aştepte şisă spere şi preferă să aşteapte rezolvarea lor de pe margine",spune Răzvan Paşol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO