Burse - Fonduri mutuale

Patria Bank cheamă din nou acţionarii să voteze emiterea unor bonduri de 5 mil. euro, cu posibilitate de majorare până la 15 mil. euro

Patria Bank cheamă din nou acţionarii să voteze...

Autor: Tibi Oprea

12.05.2022, 17:37 516

Consiliul de Administraţie al Patria Bank (PBK), instituţie de credit controlată de fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund, a convocat din nou acţionarii, în data de 16 iunie 2022, pentru a aproba emiterea unor obligaţiuni negarantate, neconvertibile, subordonate, prin una sau mai multe emisiuni denominate în lei sau euro, în valoare totală de 5 milioane de euro, potrivit convocatorului publicat joi la Bursa de Valori Bucureşti.

Dacă propunerea trece de votul acţionarilor, Consiliul de Administraţie va stabili tipul şi rata dobânzii, moneda de emisiune, maturitatea şi valoarea nominală a unei obligaţiuni pentru fiecare finanţare.

„Dacă este necesar, valoarea agregată a emisiunii/emisiunilor poate fi mai mică de 5 milioane EUR. Obligaţiunile, vor fi plasate fără întocmirea unui prospect de ofertă, în baza uneia sau mai multor excepţii de la obligaţia de a întocmi un prospect, prevăzute de art. 1 alin. 4 din Regulamentul UE 1129/2017, printr-unul sau mai multe plasamente private”, se arată în raportul de la bursă.

Anterior, Patria Bank a convocat acţionarii pe 28 aprilie pentru a primi acordul emiterii unui număr de 10.000 de obligaţiuni negarantate, neconvertibile, subordonate şi denominate în euro, cu o valoare nominală de 500 de euro pe unitate şi o valoare totală de 5 milioane de euro, cu posibilitatea majorării emisiunii prin decizia Consiliului de Administraţie până la maxim 20.000 de obligaţiuni, cu o valoare maximă de 10 milioane de euro. Propunerea nu a trecut însă de votul acţionarilor.

Patria Bank a înregistrat un profit net de 9,5 milioane de lei anul trecut, în creştere cu 238% prin comparaţie cu 2020, şi credite noi de 1,1 miliarde de lei, un avans de 32% de la an la an, reiese din raportul financiar preliminar.

În 2022, acţiunile PBK afişează un declin de 8%, pe fondul unor tranzacţii de 481.000 de lei. Patria Bank are 288,5 mil. lei capitalizare, potrivit datelor BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO