Burse - Fonduri mutuale

Patria Bank, credit de 7 mil. euro de la Fondul European pentru Sud-Estul Europei

Patria Bank, credit de 7 mil. euro de la Fondul European...

Autor: Eduard Ivanovici

07.11.2022, 10:49 300

Patria Bank (simbol bursier PBK) şi-a informat investitorii cu privire la obţinerea unui împrumut de 7 milioane de euro de la Fondul European pentru Sud-Estul Europei (EFSE), potrivit Bursei de Valori Bucureşti.

„Împrumutul face parte din pachetul EFSE de răspuns la criză şi este destinat finanţării microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) din industriile critice, din sectorul agro, afectate de războiul dintre Rusia şi Ucraina”, se arată în document.

Creditul va ajuta banca să ofere finanţare pe termen lung microîntreprinderilor şi IMM-urilor şi să contribuie la creşterea producţiei locale şi a securităţii alimentare, precum şi a rezilienţei şi incluziunii în domeniul afacerilor.

De asemenea, spun reprezentanţii Patria, împrumutul va contribui la consolidarea gradului de capitalizare al băncii, sporind în acelaşi timp capacităţile acesteia de a ajuta microîntreprinderile şi IMM-urile să-şi susţină operaţiunile şi gradul de angajare prin furnizarea de lichiditate esenţială pentru a face faţă efectelor de contagiune economica ale războiului în curs din estul Europei.

„Se preconizează că investiţia va permite acordarea a peste 90 de împrumuturi microîntreprinderilor şi IMM-urilor şi sprijinirea a peste 900 de locuri de muncă.”Acţiunile PBK au scăzut cu 19% anul acesta, pe tranzacţii de 830.000 de lei. Controlată în proporţie de EEAF Financial Services din Amsterdam, banca afişează o capitalizare de 245 de milioane de lei, conform datelor BVB.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO