Burse - Fonduri mutuale

Patru fonduri de investitii s-au batut pentru afacerea de HR a locotenentului lui Patriciu

Patru fonduri de investitii s-au batut pentru afacerea de HR a locotenentului lui Patriciu
18.03.2010, 23:05 34

Compania de outsourcing a serviciilor de resurse umaneSmartTree, fondata de Eric Kish, unul dintre primii angajati ai luiDinu Patriciu in grupul Rompetrol, este evaluata la 5,3 mil. euroin urma tranzactiei prin care fondul de private equity EnterpriseInvestors a preluat 56% din capital cu 3 mil. euro.

"Am primit oferte de la alte trei fonduri de investitii, insa inluna decembrie am decis sa purtam negocierile exclusiv cuEnterprise Investors. Capitalul pe care l-am primit va fi folositpentru a finanta o noua linie de business, cea de inchiriere depersonal", a spus Eric Kish, proprietarul SmartTree.

SmarTree se ocupa de servicii de outsourcing pentru procese deresurse umane cum ar fi salarizarea si administrarea de personal,calculand lunar salariile a peste 30.000 de angajati din firmeprecum Ikea, McDonlad's sau Petrom.

Enterprise Investors mizeaza pe un multiplicator de 4-5 ori acapitalului investit in momentul exitului.

Cu investitii totale de circa 200 mil. euro pe piata locala,compania de private equity Enterprise Investors mai detineparticipatii la producatorii de materiale de constructii Macon Devasi Simcor Oradea, reteaua de magazine Profi si producatorul desoftware Siveco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO